Това, което искаме да инициираме от президентската институция, е така

...
 Това, което искаме да инициираме от президентската институция, е така
Коментари Харесай

Президентът предлага картотека на българите в чужбина

 Това, което желаеме да предизвикваме от президентската институция, е по този начин да създадем, че да имаме азбучник – картотека за данните за нашите сънародници в чужбина. Това сподели президентът Румен Радев на среща с българската общественост в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.
" Знам, че е ужасно мъчно. Кой, къде, какво работи, какво учи, с цел да става този разговор, да има връзка сред българите в чужбина, сред браншовите организации в България, сред просветителните институции в България, сред бизнеса в България. Тази връзка, къде има благоприятни условия – хора, които са приключили в чужбина, които са натрупали някаква огромна експертиза в чужбина, да могат уместно тези свои познания, опит, благоприятни условия, да ги предадат в България, само че да имат живот, не по-малко добър от този в чужбина ", добави Радев.

Той акцентира, че тези хрумвания се споделят с институциите. " Непрекъснато сме в контакт с Външно министерство и с другите институции в България. Мисли се по тези въпроси. Имаме проекти. Ако желаете, може да създадем идващия път и нещо по-практическо, можем да ви поканим в България, където представители на общностите от разнообразни страни, където имаме по-големи диаспори и да стартираме на практика ограничения ", сподели президентът. Според него е добре в Ню Йорк да се открие българско консулство.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР